Gevulde kipfilet met sperzieboontjes

Zo maak je het
30 - 60 min
Portie:
4 personen
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Dit is een recept van EsvanzetDit is een recept van: Esvanzet
Alle recepten van deze gebruiker

Dit heb je nodig

  • 1 kg kipfilet
  • 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten
  • 100 gram katenspek
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 800 gram sperziebonen
  • 2 uien - gesnipperd

Zo maak je het

  1. 1Snijd de kipfilets horizontaal in, zodat een zakje ontstaat waarin u een vulling kunt stoppen. Vul ze met de tapenade en wikkel elke kipfilet in 1 of 2 plakjes katenspek. Zet het spek vast met een cocktailprikker en bestrooi de kipfilets met (versgemalen) peper.
  2. 2Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de kipfilets in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de sperziebonen in een bodempje water met zout in 6-8 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Neem de kipfilets uit de pan en houd 2 kipfilets warm onder een deksel of een vel aluminiumfolie.
  3. 3Koel de rest af en bewaar het tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast, of vries het in (zie de vriestip). Fruit de ui in het bakvet. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Snijd de 2 warm gehouden kipfilets in plakjes en leg ze met de sperziebonen op een schaal.Koel de rest af en bewaar het tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast, of vries het in (zie de vriestip). Fruit de ui in het bakvet. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Snijd de 2 warm gehouden kipfilets in plakjes en leg ze met de sperziebonen op een schaal. Geef er gekookte of geroosterde aardappeltjes bij. Lekker met aioli (knoflooksaus).
  4. 4Koel de rest af en bewaar het tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast, of vries het in (zie de vriestip). Fruit de ui in het bakvet. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Snijd de 2 warm gehouden kipfilets in plakjes en leg ze met de sperziebonen op een schaal.
  5. 5Geef er gekookte of geroosterde aardappeltjes bij. Lekker met aioli (knoflooksaus).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer als eerste!

Plaats een reactie

Mijn Jumbo

Heb je zelf een recept?

  • Recepten opslaan
  • Zelf recepten insturen
  • Jumbo punten scoren!
Stuur jouw recept in

Boodschappenlijst