Patat Kapsalon

Zo maak je het
10 - 20 min
Portie:
4 personen
Moeilijkheidsgraad:
eenvoudig
Dit is een recept van G.AalderinkDit is een recept van: G.Aalderink
Alle recepten van deze gebruiker

Dit heb je nodig

  • 1 bak Patat
  • 1 bakje shoarmavlees
  • 2 plakjes kaas
  • gemengde rauwkostsla met tomaat en komkomer schijfjes
  • knoflooksaus / shoarmasaus
  • sambal (brandal)

Zo maak je het

  1. 1Kapsalon. Ontstaan in de Rotterdamse shoarmazaak El Aviva en bedacht door kapper Nataniël Gomes. Ik had geen idee dat het werk van kappers fysiek zo inspannend is dat je behoefte hebt aan een maal van 1800 calorieën. Ik begrijp snackend Nederland helemaal niet meer eigenlijk dat zoiets ranzigs een rage is. SBS maakte een reportage over de Kapsalon. Zelfs bij truttige koffiesalons staan ze (in Den Haag althans) inmiddels op de kaart. Meneer Matisse wilde er één halen na wilde nthousiaste verhalen van collega`s. Die met gemak twee bakken opeten. Hoe zien die collega`s eruit eigenlijk? vroeg ik. "Nou lang en dun, ze kunnen nog wel een derde bak op ook". Van onze nieuwe favoriete Turkse bakker Lezzet (met brood van Van der Pluijm Roodenrijs en gebak/taart van Maison Kelder) hoorde ik al dat de Kapsalons de deur uitvliegen. Niet overdreven, want terwijl we stonden te wachten op het eten volgde de ene na de andere Kapsalon bestelling. `Hij moet wel eerst op de foto hè`, eiste ik. Voor de duidelijkste indruk van de lagen zijn er wat happen uitgenomen. Ik proefde er ook één, en hoe ranzig het klinkt en eruit ziet: de smaak valt eigenlijk best mee. Die 2-3 bakken van collega`s begreep meneer niet zo goed meer, zo`n bak à 1800 kcal vult behoorlijk. Grote Kapsalon: € 5,50, kleine Kapsalon: € 3,50.
  2. 2Bereidingswijze 1. Bak de patat, liefst wat doorbakken. Roerbak het shoarmavlees tot het vocht verdampt is. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de ui doormidden en vervolgens vanaf de kant waaiervormig in lange snippers. Snij de ijsbergsalade indien nodig in kleinere stukjes Snij de tomaat doormidden, verwijder sap en zaadlijsten, snij het vlezige in kleine partjes Verdeel de gebakken patat onder in de ovenschaal, strooi er wat versgemalen zeezout over. Spreidt daarna het shoarma vlees over de patat uit. Bedek het vlees volledig af met de plakken kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven. Laat zo lang staan totdat de kaas mooi over het vlees is gesmolten. Niet te kort, anders is de kaas te taai en word uitscheppen moeilijk. Meng de ijsbergsalade met de ui-snippers, tomatenpartjes en 2 bakjes knoflooksaus. Verdeel de salade over de overschotel. Dien op met het overgebleven bakje knoflook saus.
  3. 3Bereidingswijze 2. Bak het shoarmavlees in 5 a 10 minuten in een beetje olie mooi bruin. Bak ondertussen de patat. Leg dan eerst de patat in de ovenschaal ( of in vier alluminiumschaaltjes) en dan de shoarma. Leg hierop de plakken kas tot het helemaal bedekt is. En zet het onder de grill tot de kaas goed gesmolten is. Haal het dan eruit en verdeel het over 4 diepe borden. Leg daar wat sla.tomaat komkommer op. En doe er naar smaak knoflooksaus en sambal op. Eet smakelijk!!

Tip

Evt. lekker met stokbrood en kruidenboter

Bron

G.Aalderink

Reacties

  1. Naam
    Jacqueline026

    Lijkt me wel een keer lekker, we eten het straks. Morgen laat ik wel weten of het ook inderdaad een succes is, zoals ik nu denk dat het zal zijn.

    Datum
    2 mei 2012 15:11
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
  2. Naam
    Jacqueline026

    Helaas viel het een beetje tegen. De patat was te droog en het shoarmavlees behoorlIjk taai. Jammer

    Datum
    28 augustus 2012 09:11
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
  3. Naam
    Rik

    Kan ik me voorstellen na bijna vier maanden...

    Datum
    4 november 2013 20:58
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
  4. Naam
    danielle

    is het echt zoon tegenvaller

    Datum
    13 maart 2014 12:59
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
  5. Naam
    danielle

    vandaag gegeten 14-3-14 het was best lekker en de sla er bij was ook lekker lol

    Datum
    14 maart 2014 18:48
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
  6. Naam
    Swagga

    Heerlijk maar natuurlijk niet al te gezond.
    Van de tientallen keren dat ik een kapsalon op heb, was er maar eentje echt subliem.
    De salade en saus zat onder de kaas, maar toch was de patat niet nat/slap.
    Drie bakkies lijkt mij trouwens wel erg veel.
    Zullen wel Haagse bakkies geweest zijn... :)

    Datum
    11 april 2014 23:57
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
Plaats een reactie

Mijn Jumbo

Heb je zelf een recept?

  • Recepten opslaan
  • Zelf recepten insturen
  • Jumbo punten scoren!
Stuur jouw recept in

Boodschappenlijst