Hollands vispannetje

Zo maak je het
20 - 30 min
Portie:
4 personen
Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld
Dit is een recept van JumboDit is een recept van: Jumbo

Dit heb je nodig

  • 1 citroen in partjes
  • 100 g cocktailgarnalen
  • 1 eetlepel verse dille fijngehakt
  • 100 g doperwten (diepvries
  • 125 ml crème fraiche
  • 350 g voorgekookte krieltjes
  • 500 g kabeljauwfilet in 8 stukken
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 ml visbouillon van half bouillontablet
  • 25 ml vloeibare margarine
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 30 g bloem

Voedingswaarde p.p.

  • 25 g koolhydraten
  • 394 kcal
  • 18 g vet, waarvan 10 g verzadigd
  • 33 g eiwit

Zo maak je het

  1. 1In hapjespan vloeibare margarine verwarmen. Sjalotjes ca. 2 minuten fruiten. Bloem toevoegen en 1 min. meebakken. Wijn en visbouillon scheutje voor scheutje en al roerend in pan schenken. Saus glad roeren en aan de kook brengen.
  2. 2Vuur laag draaien. Krieltjes, kabeljauwfilet en doperwten toevoegen en met deksel op pan in 10 minuten gaar stoven. Crème fraîche en garnalen toevoegen en vispannetje nog 2-3 minuten verwarmen.
  3. 3Op smaak brengen met dille, zout en peper en over 4 diepe borden verdelen. Serveren met partjes citroen.

Recept uit

Jumbo Magazine nr. 13, 2010

Tip

Serveer met biologisch tarwebrood of breekbrood tomaat (Jumbo Exclusief). In plaats van kabeljauwfilet kun je ook claressefilet, pangasiusfilet of een combinatie van diverse soorten visfilet nemen.

Reacties

  1. Naam
    jozefien

    zeer eenvoudig & erg lekker gerecht

    Datum
    5 augustus 2012 21:29
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
  2. Naam
    Reactie toegevoegd door katje katje

    klinkt lekker ga ik vandaag maken

    Datum
    22 juli 2014 11:35
    [Missing text /comments/popularity for nl]
    -
    -
    Niet OK!
Plaats een reactie

Mijn Jumbo

Heb je zelf een recept?

  • Recepten opslaan
  • Zelf recepten insturen
  • Jumbo punten scoren!
Stuur jouw recept in

Boodschappenlijst