Gezondheid

Gezondheid

Gezonde voeding, voedselveiligheid en -kwaliteit

Lekker eten vinden we belangrijk, maar gezond leven net zo goed. Wat ons betreft gaan beide hand in hand. Het thema Gezondheid ontbreekt daarom niet in onze MVO-strategie.

Biologische producten

Jumbo laat een positieve trend in fair share index zien, binnen haar biologisch assortiment. In 2010 hebben we onder andere biologische kant-en-klaarmaaltijden, poffertjes, suiker en rozijnen in ons assortiment opgenomen. De diverse nieuwe producten hebben we ontwikkeld met de andere leden die het Bio+ assortiment voeren. Het Bio+ logo maakt biologische producten goed herkenbaar. Kwaliteit, smakelijkheid en een toegankelijke prijs staan bij Bio+ voorop.

Verduurzaming AGF

Bij de inkoop van aardappelen, groenten en fruit (AGF) staan duurzaamheid, versheid, prijs en kwaliteit voor ons voorop. Samen met onze telers kijken we hoe we de resten van gewasbeschermingsmiddelen (residuen) op producten kunnen verminderen. Dit doen we op een realistische manier: de maatregelen moeten naast gezond ook goed voor het milieu zijn.

Toevoegingen aan producten

In onze huismerkproducten (Private Label) gebruiken we geen Azo-kleurstoffen (synthetische kleurstoffen) en onze eenkopssoep heeft geen smaakversterkers. Daarnaast hebben we de toevoeging van zout verminderd.

Producten voor specifieke behoeften

In ons assortiment houden we er rekening mee dat sommige klanten vanwege hun gezondheid behoefte hebben aan speciale producten. We hebben het grootste assortiment glutenvrije producten in Nederland. Ook hebben we een breed assortiment aan melkvervangers als soja en rijstdrank. In dit segment hebben we ook lactosevrije producten van Minus-L welke speciaal voor Jumbo worden geïmporteerd. Hier zijn we trots op. Tevens verkopen wij zoutarme artikelen en hebben we het assortiment suikervrije producten flink uitgebreid. Ook ons Goudeerlijk brood bevat 25 procent minder zout. Bovendien zitten er verder in dit brood alleen natuurlijk ingrediënten, zoals meel en water en er zijn geen E-nummers aan toegevoegd. Dat is uniek in Nederland. 

Informatievoorziening op producten

Om onze klanten te helpen met gezond eten en leven, streven we ernaar onze producten te voorzien van relevante informatie. Ook geven we voorlichting over een gezonde eet- en leefstijl. Dit doen we bijvoorbeeld in ons Jumbo Magazine. Een vaste rubriek is ‘Fit’ met tips en weetjes over gezond eten en leven. Daarnaast schreven we regelmatig artikelen over dit thema. Bijvoorbeeld over biologisch eten, een gezonde lunchtrommel voor kinderen en beweging.